Cum ne îmbrăcăm în funcție de siluetă

Iubim hainele și nu putem trăi fără ele. O viață fără minunata noastră garderobă ar fi tristă și fără sens. Dar cum facem să ne iubească și hainele pe noi? Păi foarte simplu! Le alegem în funcție de siluetă! Nu tot ce vedem și ne încântă privirea chiar ne și avantajează. De aceea, e timpul să ne punem în evidență, doamnelor! Noi ca și femei ne încadrăm în cele 4 tipuri de siluetă: măr, pară, clepsidră și dreptunghi. Câteva artificii ne vor ajuta sa obținem outfit-uri de invidiat!

Silueta măr – ce ne avantajează

Atunci când vorbim de silueta măr, ne referim strict la partea de sus, unde forma este mai rotundă, asemeni unui măr. De aici și denumirea. Toate ne dorim faimoasa talie de viespe, dar ce facem dacă nu o avem? Recurgem la mici artificii și rezultatul va fi pe măsură.

Tot secretul este să distragi atenția de la burtica proeminentă și să o aduci către partea de sus a corpului, sâni, gât, față.  În cazul acestui tip de siluetă, evidențierea taliei este esențială. Poartă pantaloni și fuste cu talie înaltă, combinate cu bluze și cămași lejere ( ca aceasta). De asemenea, poți utiliza curele la ținutele tale.

Silueta pară – cum o punem în valoare

Acest tip de siluetă se recunoaște simplu. Șoldurile bine arcuite, coapsele groase și un posterior bombat sunt caracteristicile cheie ale unei siluete în formă de pară. Și aici trebuie creat un echilibru vestimentar. În acest caz umerii trebuie să fie la același nivel cu șoldurile. Dacă ești adepta sacourilor sau a rochiilor, alege-le pe cele cu umeri bufanți. La tipul siluetei tale chiar se potrivesc. Introdu-le în garderoba ta și vei da iluzia unei siluete tip clepsidră. De asemenea, rochiile cu croiala dreapta si cele in cloș vor avea rol de alungire si subtiere. Nu trebuie sa excludem nici rochiile midi, mai ales că sunt în trend în acest sezon.

Silueta clepsidră – silueta fără artificii

Doamnele si domnișoarele ce beneficiază de acest tip de siluetă sunt niște norocoase. Mama natură a fost chiar foarte darnică cu ele. Femeile care au o siluetă clepsidră au proporțiile echilibrate și talia puternic marcată. Un tips în acest caz este să îți definești întodeauna talia, și încearcă să îți alungești corpul cu rochii ușor cambrate pe corp ca acesta.

Silueta dreptunghi – sau silueta băiețel

Vi se pare ca oricât ați lucra talia tot nu se subțiază? Asta fiindcă vă încadrați în categoria femeilor cu silueta dreptunghi. În acest caz umerii sunt direct proporționați cu șoldurile. Silueta dreptunghi mai este cunoscută și ca silueta băieţoasă, fără forme, dar care se poate corecta uşor prin haine.

Nu vă speriați că în același timp este o siluetă destul de permisibilă, în sensul că nu prea ai restricţii la ce poţi şi ce nu poţi purta.

Fustele cu talie înaltă, rochiile în cloș (ca aceasta) cât și pantalonii cu croială dreaptă, contribuie la construirea unei siluete cu forme.

Acum că știm mici trucuri de fashion și hainele ne vor iubi! Tu ce tip de siluetă ai și cum o pui în evidență?